-
Поділіться з друзями! 
🔊
Scorpions — Humanity

Антитіла видали рімейк пісні "Птаха" на честь Дані Дідіка

Антитіла видали рімейк пісні
07.02.2020 5658
Фото: youtube
В рамках проєкту Руслана Горового "Так працює пам‘ять" гурт представив рімейк пісні  "Птаха" зі свого першого альбому.
Мистецька ініціатива триває вже понад 25 тижнів, її мета — через пісні закарбувати пам‘ять про маленького, але сильного духом українця — Данила Дідіка, який загинув у результаті теракту.
 
Нагадаємо, 22 лютого 2015 року, на другий рік війни, в річницю перемоги Революції Гідності, у Харкові проходила хода на підтримку єдності України.
 
В ній брав участь і Данило Дідік. Хода почалася біля Палацу Спорту, активісти вишикувалися в колону та рушили в напрямку майдану Свободи, однак встигли пройти лише 100 метрів, коли пролунав вибух. Хлопець ішов попереду колони, перебував поблизу епіцентру вибуху й отримав тяжку черепно-мозкову травму. Травма призвела до коми. Наступного дня, 23 лютого 2015 року, не приходячи до тями, Данило помер. Життя дитини обірвалося у п’ятнадцять років

Тоді від вибуху міни, закладеної проросійськими терористами, загинули ще троє учасників ходи: Микола Мельничук (18 років), Вадим Рибальченко (37 років), Ігор Толмачов (52 роки).

Ініціатор проєкту Руслан Горовий коментує: 
 
Немає, і не може бути таких слів, які б вгамували біль батьків Дані. Коли за свободу і незалежність гине дитина, це завжди означає, що десь хтось із нас, дорослих, недопрацював, не передбачив, не вберіг.  Смерть Даньки - це нагадування, що ми відповідальні за кожен свій крок. І не лише перед собою.

Тарас Тополя каже:
 
Пісня "Птаха" отримала нове життя, через те, що інше, дитяче життя, забрала неоголошена війна. Не зрозуміло нам одне: чому школа, у якій вчився Даня, досі не носить його імені?
 

📱 Слухайте зі смартфона

Рок-цитата наступна

Кожен рік для мене – це випробування. Бо я маю пройти випробування часом, випробування фанами, випробування всім на світі! Мені треба тримати марку! Matthias Jabs Scorpions

Добро робити легко!

Допомагаємо дітям разом