-
Поділіться з друзями! 
Дрони для Сил Оборони.
Приєднуйся!
Зараз в ефірі
до
Зараз в ефірі
Steven Tyler | Aerosmith Crazy
Дрони для Сил Оборони.
Приєднуйся!
🔊
Steven Tyler | Aerosmith — Crazy

Різноманітність китайської кухні

Різноманітність китайської кухні
29.11.2023 412
Китайська кухня завжди була в центрі уваги гурманів та кулінарних дослідників. Вона відома не лише неперевершеними смаками, а й великою шаною до своїх традицій та культури. Їжа в Китаї — це не просто можливість насолодитись смаком, це важливий елемент соціальної взаємодії, символ культурних цінностей та вираз національної ідентичності.

Китайську кухню можна вважати однією з найкорисніших та найбільш збалансованих. Основні інгредієнти їх страв забезпечують оптимальне співвідношення білків, жирів, вуглеводів та корисних мікроелементів для організму. Збалансоване харчування особливо популярне і важливе сьогодні, і майстерні кухарі вміло комбінують старовинні рецепти з інноваційними ідеями, що дає нам змогу насолоджуватись новими і водночас традиційними стравами з цієї країни. Якщо ви ще не куштували їх, радимо зробити це: китайська кухня доставка київ, щоб переконатися у всіх перевагах кулінарних шедеврів зі Сходу.

Які інгредієнти найчастіше використовуються в китайській кухні?



Набір ключових інгредієнтів китайської кухні можна брати за основу для свого власного раціону харчування:
  • М'ясо. Свинина, курятина, яловичина — це основа багатьох страв. Кожен регіон має свої улюблені м'ясні страви та свої унікальні способи приготування;
  • Овочі та фрукти. Бамбукові пагони, гриби, водорості та велика кількість різних овочів та фруктів. Окрім своєї користі, вони надають стравам свіжий і ароматний смак. Також китайці вважають, що страва повинна бути не лише смачною, але й виглядати апетитно і саме овочі додають цю різноманітність кольорів;
  • Тісто. Його використовують, як обгортку для різноманітних начинок, для приготування лапші, тістечок, пиріжків та булочок;
  • Рис. Він подається, як основний гарнір або використовується для приготування багатьох страв. З нього роблять рисове тісто для добре знайомих нам лапші та пельменів;
  • Соєвий соус. Використовується для маринування м'яса, для смаження або просто додають у суп. Він часто використовується як основа для маринадів, соусів та звісно як самостійна страва.
  • Спеції та трави. Використання ароматичних спецій, таких як імбир, часник, гірчиця та аніс, надає стравам неповторний смак і аромат, а їх комбінації варіюються в залежності від регіона та конкретного рецепту.


Кухня країни витягає максимум смакових якостей з кожного інгредієнта і з цим вправно справляється Ninja Wok, який ще й швидко робить доставку китайської кухні в Києві. Для приготування східних смаколиків у світі використовують різні техніки приготування: смаження в олії, смаження на воку, пасерування, приготування на пару, варіння, маринування. Але візитівкою китайської кухні є саме приготування їжі з використанням спеціальної сковорідки – воку. Це традиційна китайська сковорідка з глибоким дном та великими бічними стінками. Використання такої посудини дозволяє швидко обсмажувати інгредієнти при високій температурі та зберегти їх соковитими та хрумкими і корисними.

Яскраві представники китайської гастрономії



Китайська кухня завжди залишається джерелом неймовірних гастрономічних вражень. Ось кілька популярніших страв, і це лише вершина айсбергу!

Дім сум (Dim sum) – це невеликі страви китайської кухні з різноманітною начинкою, які зазвичай подаються, як закуска або легкий обід. Наприклад, пельмені, булочки, рулети, які зазвичай готуються на пару або смажаться.

Гуо бао роу (Guo Bao Rou) – це страва, що складається зі шматочків свинини, зазвичай обсмажених у карамельному соусі, що надає їм хрусткість та солодкуватий смак.

Качка по-пекінськи (Peking duck). Вважається однією з найвизначніших страв китайської кухні. Качку запікають або смажать так, щоб шкірка стала хрусткою, і подають із соусом і тонкими млинцями.

Фіш-хед суп (Yu Tou Tang). Суп з риб'ячою головою, який часто варять з імбирними та часниковими приправами

Ханьчжоуський суп (Hangzhou-style fish) – це популярний суп, який походить з Ханчжоу. Суп готується з тріски, грибів, імбиру і овочів.



Чи підходить китайська кухня вегетаріанцям і веганам?



Вегетаріанські та веганські страви все більше набувають популярності, тож знайшли своє відображення і в китайській кухні. Від освіжаючих вегетаріанських варіантів дім-сум до ситних блюд з тофу та овочів у вегетаріанських версіях класичних страв. Китайська кухня вміло відповідає на сучасні гастрономічні тенденції.

Кулінарія країни зі своєю довгою історією та багатим спадком вражає своєю унікальністю та різноманіттям смаків. Від традиційних рецептів, переданих від покоління до покоління, до сучасних інтерпретацій, китайська кухня завжди залишається джерелом неймовірних гастрономічних вражень.

Спробуйте свої сили у готуванні класичних страв, експериментуйте із сучасними інгредієнтами або просто зробіть замовлення в одному із ресторанів. Вивчайте та діліться рецептами, відкривайте для себе світ ароматів та смаків китайської кухні, яка завжди готова вразити ваші смакові рецептори, і не забувайте ділитися враженнями з друзями.

Партнерський матеріал

📱 Слухайте зі смартфона

Рок-цитата наступна

Більшість панків, яких я бачу на вулицях – це просто розмальовані мішки з лайном! Вони нічого собою не являють. Після Секс Пістолс панк помер. John Lydon Sex Pistols

Добро робити легко!

Допомагаємо дітям разом