-
Поділіться з друзями! 
🔊
The Doors — Riders On The Storm

Як стати рок-зіркою в домашніх умовах: гарнітура та інша техніка, необхідна для домашньої студії звукозапису

Як стати рок-зіркою в домашніх умовах: гарнітура та інша техніка, необхідна для домашньої студії звукозапису
08.05.2020 918
Мрієте про славу фронтмена відомого на весь світ рок-гурту, але не маєте можливості записувати власні музичні твори з використанням дорогого професійного обладнання? Але ж починати потрібно з малого! Наприклад, з придбання якісної гарнітури та іншої техніки, яка допоможе створювати справжні шедеври навіть не виходячи з дому.

Які саме пристрої варто купити, щоб отримати змогу зробити вагомий крок назустріч мрії?

Гарнітура високої якості

У аматорів, які хочуть записувати не лише музикальний супровід, але й голос, є два шляхи:
• перший – це використання любительського мікрофона високої якості й моніторних навушників;
• другий – придбання гарнітури, яка поєднує у собі функції та можливості двох вищезгаданих гаджетів.
Чудовий варіант для початківця – гарнитура Razer в MOYO.

Потужний персональний комп’ютер

Без стаціонарного ПК або лептопа з високими експлуатаційними характеристиками у цій справі не обійтися. Найголовніший критерій вибору комп’ютера для запису музики – великий об’єм оперативного запам’ятовувального пристрою.
Для чого ж потрібна велика кількість оперативки? Відповідь проста: для запуску цифрової звукової робочої станції.
Це цікаво: Якщо ви хоча б раз у житті цікавилися простими й доступними методиками звукозапису, то поняття Digital audio workstation або DAW вам точно знайоме. Простими словами, це комп’ютерна система, призначена для створення, відтворення і редагування цифрових аудіофайлів.

Звукопоглинальні панелі

Доведеться витратити трохи коштів і на придбання акустичних панелей з поролону або інших звукопоглинальних матеріалів. Добре, що на сучасному ринкові можна знайти бюджетні рішення для захисту приміщення від сторонніх звуків.
Краще організовувати імпровізовану студію у невеликій кімнаті – тоді не доведеться витрачати надто багато коштів на її облаштування.

Музичні інструменти

Без чого неможливо уявити рок-зірку? Звичайно, без бас-гітари, клавішних чи барабанів. Втім, влаштовувати у власному будинкові справжній «оркестр» зовсім не обов’язково – достатньо придбати лише один інструмент або ж взяти кілька екземплярів в оренду. Також можна заручитися підтримкою друзів чи родичів і позичити потрібне обладнання у них.

Записати рок-композицію власного авторства можна і без усіх вищеперерахованих гаджетів та пристосувань – за допомогою смартфона та спеціалізованого софту для нього. Але варто пам’ятати, що у такому випадку якість пісні точно буде занадто далекою від омріяного ідеалу.

Партнерський матеріал

📱 Слухайте зі смартфона

Рок-цитата наступна

В сучасному світі дуже важко повірити у світло в кінці тунелю! Дякувати богу, в нас є старий добрий рок! Matthias Jabs Scorpions

Добро робити легко!

Допомагаємо дітям разом