-
Поділіться з друзями! 
🔊
Diamond Head — Am I Evil

Еліс Купер відкопав на горищі картину Енді Уорхола

Еліс Купер відкопав на горищі картину Енді Уорхола
25.07.2017 3530
Фото з колекції Еліса Купера
Знайшов він полотно Енді Уорхола "Маленький електричний стілець". За попередніми оцінками, така знахідка може коштувати кілька мільйонів доларів. Купер і Уорхол подружилися в Нью-Йорку на початку 70-х, а придбати "Маленький електричний стілець" Куперу запропонувала його дівчина Сінді Ланг. Уорхол віддав за роботу 2,5 тисячі доларів і забув про картину:
 
Тоді Еліс випускав по два альбоми в рік, а решту часу проводив на гастролях. Це був час рок-н-ролу, коли ніхто з нас ні про що не замислювався. Потім його запроторили в лікарню через алкоголь, а після він переїхав з Нью-Йорка в Лос-Анжелес.
 
Зі слів того ж менеджера, Шепа Гордона, в 70-х, по-перше, круговорот речовин не дозволяв прокинутися, по-друге, ніхто навіть не думав, що картина може чогось вартувати. Так що згадали про неї тільки коли інше полотно "Смерть і катастрофа", з цієї ж серії Уорхола продали на аукціоні майже за 12 млн. доларів. Запитали маму Еліса, та розповіла, що весь непотріб в коморі. Виявили полотно згорнутим в трубку і Купер був в шоці. Зрозуміло, він не буде продавати картинку, а повісить у себе вдома.

📱 Слухайте зі смартфона

Рок-цитата наступна

Запис музики – це найнудніше діло в світі! А от кожен мій концерт – це справжня пригода! Я люблю рок, коли він живий! Ian Gillan Deep Purple

Добро робити легко!

Допомагаємо дітям разом